ABOUT MEIako je moj diplomski bio usko vezan za fotografiju i prezentaciju, ono što sam diplomirala je zapravo dizajn odeće. Oduvek sam bila romantična i volela sam venčanja, želela sam da dizajniram venčanice, dok mi je analogna fotografija kroz ceo život bila hobi koji je kulminirao baš tokom studiranja. Posle nekog vremena shvatila sam da je ono što ja volim dizajn, a ne moda, i da mi modni svet ne prija. Dizajn je bio moj način da pregršt inspiracije koju uvek nosim u sebi, pretočim na papir, na tkaninu, dok je moda bila inhibitor inspiracije. Prateći divna, moderna i prelepa venčanja preneta kroz objektive talentovanih fotografa trebalo mi je vremena da shvatim da je to ono što ja zaista volim i želim.


Ja se ne bavim fotografisanjem venčanja zato što sam fotograf. Ja sam fotograf da bih fotografisala venčanja. Venčanja su uvek bila moja inspiracija, to nikad nije bila odeća već ljubav, taj doživljaj, ta elegancija, ta priča sa srećnim početkom. Ta želja da budem deo najvažnijeg dana u životima dvoje ljudi koji započinju svoju avanturu, daje mi toliko inspiracije i toliko želje da pomognem, da doprinesem, da dam svoj deo i ostavim svoj, nevidljiv ali opipljiv, trag. Od prvog kontakta sa mladencima do poslednje fotografije, volim da mladencima olakšam ceo proces kroz koji prolaze u meri u kojoj im je potrebno. Bilo da to znači da sam osoba na koju mogu da se oslone za sve ili osoba koja će neprimetno da zabeleži sve.


Ja nisam kreator vaših fotografija, ja sam dizajner vaših fotografija. Ja beležim trenutke ali i stvaram prilike. Hvatam spontane momente ali i pronalazim najbolji ugao. Fotografisanje je iskustvo, a ja ću vam pomoći da ga doživite na najlepši, najopušteniji i najromantočniji način. Ja mislim na sve!
S ljubavlju,

Ana Fite ♡