Intervju


Ako me duže vreme pratite sigurno ste primetili da često na svojim fotografijama tagujem venčanice dizajnera @sankalpawhite čije modele često fotografišem. Pa sam rešila da vam predstavim o kome se radi kroz jedan mali razgovor sa osnivačem.

Iza brenda Sankalpa White zapravo stoji jedna osoba, devojka koja je celog života okrenuta umetnosti, školovani dizajner tekstila i odeće sa velikim iskustvom u sferi šivenja, konstrukcije i modelovanja odeće dugog već više od 15 godina. Njeno ime je Jovana i ona će nas upoznati sa konceptom bespoke venčanica, i zašto su one najbolji izbor za modernu mladu.

1. Šta je Sankalpa White i kako je taj brend nastao?


Jovana:

"Sankalpa White je brend koji je nastao pre svega iz ogromne ljubavi prema umetnosti. Nastanak svake haljine je kao stvaranje malog umetničkog dela.

Posebna inspiracija su mi oduvek bila venčanja, a naravno da je mlada zvezda svakog. Haljina je tu da doprinese da se upravo tako i oseća ‑ kao zvezda svog dana, a za mene lično je velika čast da budem deo najlepših uspomena u životu."

2. Šta tačno znači Sankalpa?


Jovana:

"Sankalpa je reč koja se sama nametnula kao idealna za ono što brend predstavlja.

U bukvalnom prevodu znači "odluka".

Ali ne bilo kakva odluka, već ona doneta dušom i srcem.

Kada sam je prvi put čula, saznala za toliko značenja i misli koje se kriju iza samo jedne reči, moja odluka je bila lako donesena."

3. Zašto su bespoke venčanice najbolji izbor za mlade?


Jovana:

"Bespoke znači da je nešto napravljeno baš po meri i želji osobe za koju se nešto stvara.

Samim tim znači i unikatno i neponovljivo.

U mom slučaju to je uvek dogovor i prilagođavanje. Haljine lično dizajniram, što mlade najviše i privlači. A svaka od tih haljina je delimično ili potpuno izmenjena kako bi bila idealna za mladu koja će je nositi. To je upravo razlog koji ovaj proces čini zaninljivim, uvek novim i inspiratinim, a bespoke venčanicu najbolji izbor za svaku mladu."

4. Koliko traje izrada jedne bespoke venčanice i kada je najbolje zakazati?


Jovana:

"Izrada jedne takve venčanice u proseku traje mesec dana. Počinjemo od usmenog dogovora, saveta, ideja, potom biranja materijala, a zatim i samog procesa stvaranja haljine koji uključuje i nekoliko probi (najčešće 3).

Što se zakazivanja tiče, najbolje je da to bude par meseci pre samog venčanja kako bismo sa sigurnošću obezbedili slobodan termin i na vreme počeli sa izradom venčanice bez presije, samo sa velikim uživanjem."

5. Ono što mlade sigurno zanima je u kom cenovnom rangu su bespoke haljine brenda Sankalpa White?


Jovana:

"Moj moto je da svaka mlada zaslužuje da ima haljinu koja je napravljena samo za nju, po njenim željama i po njenim merama u svakom smislu te reči.

Samim tim cene venčanica uvek su u rangu iznajmljivanja haljina u salonima, a najvise zavisi od samog modela, količine ručnog rada, kao i materijala."