Greške koje mlade prave

Uvod


Prilikom organizovanja venčanja, moramo da napravimo puno izbora, od onih velikih, prostor, bend, fotograf itd, do onih koji se tiču našeg izgleda. Kao mlada koja se udala mlada, gde mi je izbor muža bio jedina bitna stavka, nisam obratila puno pažnje na neke sitnice i dopustila sam drugim ljudima da naprave greške u mom izgledu, jer mi je jedino bilo bitan ogroman osmeh na mom licu, ali te greške su uticale na moj izgled tog dana, i na moje fotografije, do sudnjeg dana. Pošto sada to ne mogu da popravim, želela sam da opišem nekoliko grešaka sa kojima sam se susrela i da napišem kako ih je moguće, po mom mišljenju, izbeći.

Naš izgled čine 3 bitne stvari.

Šminka


Jedna od najuočljivijih grešaka je pogrešna šminka, i odražava se kroz količinu i nijanse.

Mlade koje imaju mladu kožu, bez ikakvih nepravilnosti, nemaju potrebe da imaju više slojeva proizvoda na svom licu jer dolazi do kontra efekta i percepcije da izgledaju starije od svojih partnera.

Velika količina bronzera, kao i samopotamnjivanje, takođe dovodi do neprirodnog nesklada između tena mlade i mladoženje. Nijanse kože između bračnih drugova naravno nikad nisu identične, niti treba da budu, ali se jako vidi kad je ta preplanulost postignuta veštački.

Nijanse proizvoda koji će vam šminker staviti su jako bitne, i ono po čemu se dobri šminkeri razlikuju od loših, je sposobnost da usklade te nijanse sa vašim podtonom kože.

Jako je jednostavno, na hladan podton ne ide narandžasta šminka, već rozikasta, ne ide bronzana već hladno braon, Isto kao što na topao podton ne ide ljubičasta ili siva senka, već prirodni tonovi

Frizura


Dosta bitna prekretnica koja može da upotpuni izgled je frizura. Pogrešna frizura ne može toliko da upropasti izgled ali opet može da izazove nesklad između onog ko smo svaki dan i ko smo na taj dan. Jer venčanje ipak jeste samo jedan dan u životu, a naša frizura je nešto o čemu brinemo pa skoro sa svakim pranjem kose. Evo šta mogu da budu najveće greške prilikom odabira frizure za dan venčanja.

Izgled koji se previše razlikuje od onog što smo većinu dana svog života. Naravno da venčanje treba da bude posebno, i da frizura za taj dan treba da bude malo nesvakidašnja, ali takođe treba da predstavlja ono što smo mi i kroz boju i kroz stil. Ako se ceo život farbam u plavo, za venčanje ću samo da osvežim boju, ako sam eksperimentisala sa raznim bojama u prošlosti ali vratila se jednoj koja mi najbolje stoji, neću za venčanje da izvučem neke pramenove koje ću imati samo tih 6 meseci do godinu dana i onda se opet vratiti mojoj boji. Sve što je prevelika promena, a trenutna, je nešto zbog čega ću se kajati.

Ako se stalno feniram i nosim ravnu puštenu kosu frizure koje bih razmotrila su, na primer, nizak zalizan rep, polu podignuta kosa, ili puštena kosa zakačena iza ušiju.

Ako svoju kosu volim da stilizujem figarom, onda bih se odlučila za holivudske talase sa razdeljkom na stranu, ili možda za ekstravagantni rep sa uvijenom kosom.

Ako volim da nosim kosu podignutu u rep ili u neobaveznu punđu, razmislila bih o opuštenoj niskoj punđi sa pramenovima kose uvijenim oko lica.

Haljina


I dolazimo do stavke koje je sigurno svakoj mladi najbitnija, a to je venčanica.

Pre svega, nemojte da dopustite da vam neko govori šta treba da nosite taj dan, šta se očekuje ili šta je tradicija. Mlada treba da sija samopouzdanjem i da se oseća odlično u onome što nosi. Slušajte svoj lični stil i budite dosledne sebi i svom ukusu. Ali i pored toga treba obratiti pažnju na neke detalje.

Iako su venčanice uglavnom bele, postoji više nijansi bele boje. Kod nas su najčešće zastupljene 3, koje nazivamo čisto bela, prva do bele, i ivory. Naravno kroz mešanje boja gornjeg materijala i podstave možemo da dobijemo boje koje vuku na bež, sivo, roze i slično.

Te razike se golim okom ne primećuju dok se ne uporede jedna sa drugom, a greška koju saloni prave, a mlade ne znaju, je što upare veo čisto bele boje, pored venčanice koja je boji prvoj do bele, koja onda pored vela koji blista belo, deluje blago žućkasto ili skoro pa prljavo.

Osim boje, bitna je i tekstura materijala. Ako imam osetljivu kožu neću se dobro osećati u haljini koja ima šljokice ili štras, jer znaju jako da grebu, što ne dovodi samo do iritacije i crvenila kože nego i do neudobnosti tokom nošenja.

A kada govorimo o kroju, dobro je pogledati referentne fotografije dizajnera venčanice koju smo izabrali, i pogledati kako je ta venčanica stilizovana. Venčanica A kroja nije predviđena da se nosi na žipon jer joj se menja struktura, i mlada umesto da izgleda izduženo rizikuje da izgleda kraće jer će žipon da joj proširi siluetu.

Kod izbora venčanice, bilo kojeg kroja i tipa tela, najbolja moguća smernica koju treba slediti je da se istakne struk. Svaka mlada izgleda dobro kada ima istaknut struk.

Ako je neka mlada svesna određenih delova tela, poput donjeg stomačića ili nezategnutih ruku, najveća greška je sakrivati stvari koje verovatno mi same jedine i primećujemo. Ono što se u tom slučaju radi, umesto da se sakriva ono što smatramo da su nam nedostaci, treba da istaknemo ono što su nam atributi. Uz istaknut struk svako može da postigne privid figure peščanog sata, uz to može da se istakne dekolte na lep i primeren način, ili da se kroz izrez ili dužinu suknje istaknu noge.

Zaključak


Uvek budi ono što jesi, samo malo ekstra!